آیا شما نیز روزانه چندین پوش نوتیفیکیشن از طریق مرورگرها و اپلیکیشنهای مختلف دریافت میکنید؟ شاید تا حالا نمیدانستید که پیامها و به اصطلاح نوتیفیکیشنهایی که در ساعتهای مختلف و با موضوعات مختلف روی صفحه تلفن و مانیتور شما ظاهر میشوند، پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) نام دارند؛ اما حتما هر روز در معرض اینگونه اعلانها قرار گرفتهاید. آیا میدانید از دید بازاریابی این نوتیفیکیشنها چه اهمیتی برای برندها دارند؟ در این نوشته از وبلاگ آژانس توسعه کسب و کار اکوبا میخواهیم در مورد همین موضوع صحبت کنیم. پوش نوتیفیکیشن چیست؟ و چه مزایایی برای بیزینسها دارد؟ با ما همراه باشید تا این موضوع را بهطور کامل بررسی کنیم.
مفهوم پوش نوتیفیکیشن
پوش نوتیفیکیشن ابزاری موثر است که بازاریابان با ارسال پیشنهادات، یادآوریها و بهروزرسانیهای ویژه از طریق آن با مخاطبان به تعامل میپردازند. با ارسال پوش نوتیفیکیشنهایی با محتوای متناسب با علایق فردی کاربران، میتوانید میزان استفاده از اپلیکیشن را به میزان زیادی افزایش دهید، همچنین نرخ تبدیلها را بالاتر ببرید و حتی سرنخهای جدیدی ایجاد کنید. هرچه پیام شخصیتر و مرتبطتر باشد، شانس بیشتری برای انجام اقدامات مناسب (خرید محصول، نصب اپ، کلیک روی لینک و …) توسط دریافتکننده وجود دارد. با توجه به تاثیر این اعلانها در میزان موفقیت فعالیتهای بازاریابی میتوانید در هنگام تدوین مارکتینگ پلن برای استفاده از این نوع پیامها برنامهریزی کنید.
دلایل اهمیت پوش نوتیفیکیشنها
پوش نوتیفیکیشنها در کمک به کاربران برای حفظ تعامل با یک برنامه یا تعامل مجدد با برنامهای که مدتی است باز نکردهاند، روشی بسیار مؤثر هستند. این نوع اعلانها بهویژه از آن جهت حائز اهمیت است که کاربرانی که دوباره از طریق این نوتیفیکیشنها به برنامه وارد میشوند، نرخ تبدیل درون برنامهای را بهطور قابلتوجهی افزایش داده و هزینههای جذب کمتری نسبت به کاربران جدید دارند. از آنجاییکه میتوانید هنگام مرور درون برنامهای یا حتی زمانی که دستگاهتان قفل است، این نوع اعلانها را دریافت کنید، در نتیجه راهی عالی برای انتقال پیامهای فوری مانند اخبار فوری، شرایط ترافیکی فعلی یا پیشنهادات با زمان محدود هستند.
انواع مختلف پوش نوتیفیکیشن چیست؟
بهطور کلی دو نوع پوش نوتیفیکیشن وجود دارد که بهنامهای پوش نوتیفیکیشنهای از راه دور و پوش نوتیفیکیشنهای محلی شناخته میشوند. نوتیفیکیشنهای از راه دور از سروری که متعلق به توسعهدهنده یا ارائهدهنده شخص ثالث است، ارسال میشوند، درحالیکه اعلانهای محلی از درون خود برنامه فرستاده میشوند. در هر دو مورد، هر دستگاه باید قبل از ارسال پیام، به فرستنده مجوز ارسال پوش نوتیفیکیشن را داده باشد.
پوش نوتیفیکیشنها ابزارهای مهمی برای در تعامل نگاه داشتن کاربران با اپلیکیشنها هستند. بهراحتی میتوان ترفندها و تنظیماتی را انجام داد تا بتوان کاربران را در مورد محتوای جدید، تغییرات در عملکرد، یا سایر پیامهایی که فقط برای آنها طراحی شده آگاه کرد.
رایج ترین موارد استفاده از پوش نوتیفیکیشن چیست؟
بازاریابها از پوش نوتیفیکیشنها در موارد زیادی استفاده میکنند که در ادامه، رایجترین موارد استفاده از آنها را شرح دادهایم:
- اعلانهای تبلیغاتی: بازاریابان میتوانند از پوش نوتیفیکیشنهای شخصی برای تبلیغ مؤثر تخفیفهای جدید و … استفاده کنند. این نوع نوتیفیکیشن مخصوصا در تشویق کاربران به خرید مجدد مفید هستند.
- اعلانهای تعامل مجدد: این نوع پیامها برای یادآوری محصول یا خدمات به کاربرانی استفاده میشوند که برای مدتی در برنامه فعال نبودهاند. تاثیر این نوع پوش نوتیفیکیشنها در یادآوری به کاربران عالی است.
- اعلانهای محتوای جدید: ارسال پوش نوتیفیکیشن در زمانهایی که محتوای جدیدی اضافه شده است، به افزایش تعامل کاربران با اپلیکیشن کمک میکند. این نوع نوتیفیکیشن برای برنامههایی که محتوای آنها بهطور مستمر بهروزرسانی میشوند، بسیار تاثیرگذار هستند.
- یادآوری رویداد: اگر رویداد یا مهلتی در راه است، ارسال یادآوریها به همه کاربران تضمین میکند که هیچ یک از آنها هیچ چیز مهمی را در رابطه با تاریخ برگزاری این رویداد از دست نمیدهند. این نوع پوش نوتیفیکیشن بهخصوص زمانی مفیدتر است که با پیشنهادات تبلیغاتی هیجانانگیز به عنوان راهی برای بالابردن نرخ تبدیل ترکیب شود.
تفاوت بین پوش نوتیفیکیشن و اس ام اس (SMS) چیست؟
پیامک (اس ام اس) و پوش نوتیفیکیشن دو کانال پیامرسانی مختلفی هستند که معمولا توسط بازاریابان برای جذب مخاطبین مختلف استفاده میشوند. با این حال، تفاوتهای مهمی بین این دو وجود دارد که بازاریابان باید هنگام تصمیمگیری در مورد استفاده از آنها در کمپینهای خود، این موارد را در نظر بگیرند.
پیامک (اس ام اس)
اس ام اس مخفف عبارت Short Message Service است و به عنوان پیامک نیز شناخته میشود. این سرویس به شما امکان میدهد پیامهای کوتاه خود را مستقیما به شماره تلفن شخص ارسال کنید. مزیت اس ام اس این است که حتی اگر کاربر اتصال اینترنت نداشته باشد نیز میتواند پیام ارسالی شما را دریافت کند. این ویژگی باعث شده که ارسال پیامک در مواقعی که اتصال اینترنت مشکل دارد یا برای مواقع فرستادن هشدار، انتخابی عالی باشد.
پوش نوتیفیکیشن
پوش نوتیفیکیشنها همانطور که در بخشهای قبل هم گفته شد، پیامهایی هستند که از طریق یک برنامه یا مرورگر وب مستقیما به دستگاه کاربر (تلفن، تبلت و غیره) ارسال میشوند. این پیامها را میتوان درست مانند پیامک، سفارشیسازی کرد. مزیت پوش نوتیفیکیشنها این است که کاربران میتوانند بدون نیاز به خروج از برنامه پاسخ مناسبی به این اعلانها بدهند. (به عنوان مثال، پاسخ «بله» یا «خیر»). البته همانطور که گفته شد، برای ارسال این اعلانها از طریق مرورگر، اپ و … به اتصال اینترنت نیاز است.
چند روش خوب برای نوشتن پوش نوتیفیکیشنهای موثر چیست؟
- سعی کنید آنها را در قالب پیامهایی جذاب، کوتاه و شیرین بنویسید.
- محتوا را برای کاربر شخصیسازی کنید (از جمله زبان، زمان و محتوا).
- از یک فراخوان برای اقدام (CTA) برای تشویق کاربر به انجام اقدام موردنظر خود و رفتن به مرحله بعدی استفاده کنید.
- قبل از تنظیم ارسال پوش نوتیفیکیشن ابتدا به این سوال پاسخ دهید: آیا این کاربران در حال حاضر به این اطلاعات نیاز دارند؟
پوش نوتیفیکیشن؛ انتخابی هوشمندانه برای بازاریابی موثر
در نوشته بالا با پوش نوتیفیکیشن و انواع آن آشنا شدید. در سالهای اخیر این اعلانها بسیار هوشمندتر از زمانی هستند که اپل برای اولین بار آنها را در iOS 3.0 عرضه کرد. جالب است بدانید در جدیدترین نسخهها، یک پوش نوتیفیکیشن میتواند یک آهنگ را پخش کند، یک پیام کوتاه برای کاربران ارسال کند، یک نشان شمارهدار روی نماد اپلیکیشن بگذارد یا به شما امکان دهد بدون نیاز به باز کردن برنامه، اقدامی را انجام دهید. استفاده درست و بهجا از پوش نوتیفیکیشنها و شخصیسازی آنها میتواند تاثیر فراوانی در بالا بردن نرخ تبدیل و کاهش هزینه جذب کاربران جدید داشته باشد. امیدواریم از این مطلب کاربردی وبلاگ اکوبا بهره برده باشید. منتظر شنیدن نظرات و سوالات شما در بخش دیدگاهها هستیم.
منبع:
https://www.adjust.com/glossary/push-notification/
https://emarsys.com/learn/glossary/push-notifications/