آژانس توسعه کسب و کار اکوبا

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

آژانس توسعه کسب و کار اکوبا

Search
Close this search box.

مالیات بر درآمد چیست؟

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه

اولین بار در سال ۱۸۱۲، کشور آمریکا برای تامین هزینه‌های مربوط به جنگ و به‌دلیل آنکه توانایی بازپرداخت بدهی ۱۰۰ میلیون دلاری خود را نداشت، مالیات بر درآمد را وضع کرد. البته بعد از اتمام جنگ، دریافت این نوع مالیات از افراد نیز به پایان رسید. اما با شروع قرن ۲۰، قوانین مربوط به این نوع مالیات در اکثر کشورها وضع شد و از آن موقع تاکنون افراد موظف به پرداخت مالیات درآمد خود به دولت هستند.
مالیات بر درآمد

فهرست مطالب

یکی از انواع مالیات که دولت برای هر شخص با توجه به درآمد او مشخص می‌کند، مالیات بر درآمد است. این مالیات با توجه به درآمد و عواید مالیات‌دهنده، تعیین می‌شود و هرچه درآمد یک شخص بالاتر باشد، میزان مالیاتی که باید به دولت پرداخت کند نیز بالاتر است. در این مقاله از وبلاگ تخصصی اکوبا می‌خواهیم در مورد مالیات درآمد، انواع مالیات بر درآمد و میزان مالیات مربوط به هر گروه شغلی صحبت کنیم. با این نوشته همراه باشید.

مالیات بر درآمد

تعریف مالیات بر درآمد

مالیات بر درآمد (Income Tax) مالیاتی است که به‌صورت درصدی از درآمد مالی کسب‌شده توسط هر فرد و نهاد از طریق دولت اعمال می‌شود. با توجه به قانون موجود، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند که به‌صورت سالانه درآمد خود را به دولت گزارش دهند؛ دولت نیز باتوجه به قوانین وضع‌شده و شرایط و درآمد هر شخص حقیقی یا کسب‌و‌کار، تعیین می‌کند که آیا آن فرد مشمول پرداخت مالیت بر در آمد هست یا نه. این نوع مالیات یکی از منابع کلیدی دولت است که برای انجام خدمات عمومی در جامعه از آن استفاده می‌کند. معمولا اکثر کشورهای دنیا سیستم مالیاتی تصاعدی را به‌کار می‌گیرند که طبق این سیستم اشخاص با میزان درآمد بالاتر، موظف به پرداخت مالیات درآمد بیشتری نسبت به سایر افراد هستند.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی کامل با مالیات بر ارزش افزوده

تاریخچه مالیات بر درآمد

اولین بار در سال ۱۸۱۲، کشور آمریکا برای تامین هزینه‌های مربوط به جنگ و به‌دلیل آنکه توانایی بازپرداخت بدهی ۱۰۰ میلیون دلاری خود را نداشت، مالیات بر درآمد را وضع کرد. البته بعد از اتمام جنگ، دریافت این نوع مالیات از افراد نیز به پایان رسید. اما با شروع قرن ۲۰، قوانین مربوط به این نوع مالیات در اکثر کشورها وضع شد و از آن موقع تاکنون افراد موظف به پرداخت مالیات درآمد خود به دولت هستند. در ایران نیز با اینکه این قانون وجود دارد اما به‌دلیل عدم شفافیت و همچنین گروه‌بندی‌های نامتناسب، نمی‌توان گفت که این قانون به‌طور تمام و کمال اعمال می‌شود.

مالیات بر درآمد چیست

آشنایی با انواع مالیات بر درآمد

در این بخش از مقاله می‌خواهیم انواع مالیات بر درآمد و قوانین مربوط به هرکدام از آنها را بررسی کنیم. با توجه به دسته‌بندی‌های موجود مالیات درآمد به انواع مختلفی همچون مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد اجاره املاک، مالیات بر درآمد وکلای دادگستری یا حق الوکاله، مالیات بر درآمد کشاورزی، مالیات بر درآمد حق تمبر و مالیات بر درآمد اتفاقی دسته‌بندی می‌شود که در ادامه هر کدام از این دسته‌ها را معرفی و تشریح می‌کنیم.

مالیات بر درآمد مشاغل

به هر فردی که به‌صورت شخص حقوقی به مشاغل آزاد اشتغال دارد، مانند اصناف، کسبه، صنعت‌گران، پیشه‌وران، صاحبان کارخانه‌ها، صاحبان کارگاه‌های تولیدی، صاحبان حرف گوناگون و سایر افرادی که درآمد آنها از طریق مشاغل آزاد است، مالیات بر درآمد مشاغل تعلق می‌گیرد. قانون مالیات‌های مستقیم(ق.م.م)، طبق ماده ۹۵ صاحبان مشاغل را در ۳ گروه شغلی به نام‌های گروه الف، گروه ب و گروه ج دسته‌بندی کرده‌است. در ادامه، تعریف هرکدام از این گروه‌های شغلی را مشاهده می‌کنید:

گروه الف: مشاغلی که با توجه به ق.م.م موظف هستند که تمامی فعالیت‌های مربوط به شغل خود را در دفاتر و روزنامه و کل ثبت کنند، در این گروه قرار می‌گیرند.

گروه ب: مشاغلی که ق.م.م آنها را موظف کرده است که تمامی فعالیت‌های شغلی خود را در دفا

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

مقالات مرتبط

سفارش مشاوره کسب و کار

همراه عزیز اکوبا
لطفا برای سفارش این سرویس، اطلاعات خود را در فرم روبرو وارد کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

آژانس توسعه کسب و کار اکوبا

بهترین مشاوران کسب و کار در کنار شما هستند