چگونگی شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه، مهلت کارکنان برای شکایت بیمه، مدارک لازم و مراحل قانونی ثبت و پیگیری شکایت کارگر برای بیمه از چالشهایی است که بسیاری از کارکنان با آن روبرو هستند. یکی از مسائلی که غالبا کارگرها از آن شکایت دارند، اقدام نکردن کارفرما برای بیمه کارکنان خود یا عدم تلاش کارفرما برای رفع مشکلات بوجود آمده در مورد بیمه کارگران حین انجام پروژه و کار است. در این مواقع بهترین راهحل چیست و آیا شما با ثبت شکایت میتوانید کارفرما را ملزم به رفع مشکلات بیمه کنید؟ در این نوشته از وبلاگ تخصصی اکوبا میخواهیم به این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.
مهلت شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه
برای اینکه کارگران بتوانند از خدمات درمانی ارائه شده توسط بیمه استفاده کنند، باید کارفرماها هر ماه در موعد مقرر درصد مشخصی از حق بیمه آنها را پرداخت کنند. در واقع طبق قانون کار یکی از اصلیترین وظایف هر کارفرما، بیمه کردن کارکنان است. برخی مواقع کارفرماها از بیمه کردن و پرداخت حق بیمه کارگران امتناع میکنند؛ در صورت بروز چنین مشکلاتی کارکنان میتوانند با فراهم کردن مدارک لازم از مراجع قانونی اقدام کرده و کارفرما را موظف به پرداخت حق بیمه کنند.
جالب است بدانید که شما میتوانید بدون هیچگونه محدودیت زمانی، در صورت عدم بیمه توسط کارفرما، از او شکایت کنید. شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه یکی از مواردی است که قانون کار کشور ما به کارگر این اجازه را میدهد تا در صورت ناراضی بودن و بوجود آمدن مشکل در این زمینه بتواند بهراحتی و در هر زمانی درباره آن اقدام کند.
پس اگر کسی به شما بگوید که چون مدت زیادی از مشکل بیمه شما گذشته است دیگر حق شکایت ندارید، به این حرف اعتنا نکرده و حتما بهدنبال حق خود بروید. قانون بیمه در کشور ما حتی این اجازه را میدهد که پس از فوت کارگر، وارثان او بتوانند در زمینه شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه اقدام کنند.
درصورتیکه هرگونه سوالی در این باره دارید، میتوانید برای مشاوره با کارشناسان متخصص آژانس مشاوره کسب و کار اکوبا قدام کنید. مشاورین ما آماده پاسخگویی و راهنمایی شما در زمینه شکایت کارگر برای بیمه، مهلت، مدارک لازم و پیگیری روند شکایت شما از کارفرما هستند.
مدارک مورد نیاز جهت شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه
برای اینکه بتوانید در صورت بوجود آمدن مشکلاتی با کارفرما در مورد بیمه از او شکایت کنید، باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- قرارداد کاری بین شما و کارفرما
- مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه
- سایر مدارکی که به اثبات ادعای شما کمک میکنند
به این نکته دقت کنید که در صورت نداشتن قرارداد کاری، باید پرینت واریز حقوق را بهمنظور شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه ارائه دهید یا اینکه از کارگران دیگری که در آن مجموعه مشغول به کار هستند، برای اثبات مشکل خود استفاده کنید.
پس از اینکه شما مدارک خود را آماده و آنها را به اداره کار تحویل بدهید، آنها به موضوع شکایت شما رسیدگی کرده و در صورت کافی بودن مدارک شما، کارفرما متخلف شمرده میشود و موظف به پرداخت حق بیمه شما است. اگر با وجود محکوم شدن کارفرما توسط اداره کار، وی همچنان از پرداخت بیمه امتناع کند، شما میتوانید برای پیگیری حق خود به اداره تامین اجتماعی مربوطه مراجعه کرده و از آنها درخواست کنید تا به موضوع رسیدگی کنند.
چنانچه پیگیری شما از طریق تامین اجتماعی نیز به نتیجه نرسد، شما باید برای اجرای حکم صادر شده از مراجع قضایی کمک بگیرید. پس با توجه به قانون کار شما میتوانید در صورت بیمه نشدن توسط کارفرما از حق شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه استفاده کرده و با مراجعه به اداره کار و ارائه مدارک بالا برای رسیدن به حق خود تلاش کنید.
مراحل شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه
همانطور که در بخش قبل نیز گفته شد درصورتیکه کارفرما حق بیمه کارکنان خود را پرداخت نکند، این کار به منزله نقض قوانین اداره کار تلقی شده و شما میتوانید از طریق مراحل قانونی اقدام کنید. اما چرا برخی از کارفرماها از بیمه کردن کارکنان خود امتناع میکنند؟
یکی از دلایلی که باعث میشود کارفرمای شما از بیمه کردن کارکنان خود خودداری کند، عدم دریافت کد کارگاهی بیمه است. اگر کارفرمای شما اذعان کند که کد کارگاهی مخصوص بیمه را دریافت نکرده است، در واقع وی فاقد مجوزهای لازم برای کار است. تا وقتی کد کارگاهی دریافت نشده باشد، کارفرما قادر به بیمه کردن و پرداخت حق بیمه نیست.
در بخش قبل در مورد مدارک لازم برای ثبت شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه صحبت کردیم. در این قسمت می خواهیم مراحل گفته شده در بالا را به ترتیب برای شما شرح دهیم. در صورتیکه هرگونه مشکلی در رابطه با بیمه دارید باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
۱.مدارک مورد نیاز را تهیه کنید.
۲.به اداره کار مراجعه و شکایت خود را بهطور کتبی تنظیم و ثبت کنید.
۳. پس از بررسی توسط اداره کار اگر تخلف کارفرما ثابت شود، حکم پرداخت حق بیمه کارگر توسط این اداره صادر میشود.
۴.اگر کارفرما همچنان از پرداخت حق بیمه کارگر سرپیچی کند، شما باید برای گرفتن حق بیمه خود به اداره تامین اجتماعی مربوطه رفته و درخواست پیگیری کنید.
۵. بعد از مراجعه به اداره تامین اجتماعی، این اداره با توجه به حکم محکومیت کارفرما که از طرف اداره کار صادر شدهاست، حق بیمه شما را از کارفرما مطالبه میکند.
۶. اگر کارفرما در این مرحله نیز حق بیمه را پرداخت نکند، شما میتوانید با در دست داشتن حکم صادر شده، به مراجع قضایی مراجعه کنید.
هر کارفرمایی موظف است که درصد مشخصی از حق بیمه کارکنان خود را پرداخت کند و در صورتیکه از این کار سر باز بزند، از طریق شکایت کارگر از کارفرما برای بیمه میتوانید حق خود را مطالبه و کارفرما را مجبور به پرداخت حق بیمههای قبلی و فعلی کنید.
چگونه از کارفرمای متخلف شکایت کنیم؟
برای شکایت بیمه شما به مدارکی معتبر نیاز دارید که اصلیترین آنها مدارک هویتی و قرارداد کاری هستند. البته در صورتیکه قرارداد نداشته باشید باید پرینت حقوق واریز شده یا شهادت دیگر کارگران همکار با شما را به عنوان مدرک ارائه دهید. در نوشته بالا در مورد مهلت شکایت کارگر برای بیمه و مدارک لازم برای ارائه شکایت صحبت کردیم. امیدواریم از این مطلب کاربردی بهره برده باشید. منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادات شما در بخش دیدگاهها هستیم.