تا به حال به این موضوع اندیشیدهاید که راه های موفقیت در کسب و کار چیست؟ برای کسب موفقیت در یک کسب و کار، شما باید به خوبی سازماندهی بیزینس خود را انجام دهید و همچنین انعطافپذیر و خلاق باشید. همچنین باید برای انجام برخی فداکاریهای شخصی آماده باشید. شروع و رشد یک کسب و کار مستلزم داشتن مهارتهای سازمانی خوب، خلاقیت و تمرکز مداوم و سایر موارد ضروری است. علاوهبراین بسیار مهم است که از رقبای خود و بازار رقابتی کاملا آگاه باشید، به ویژه باید نسبت به کارهایی که رقبای شما انجام می دهند و ممکن است برای بیزینس شما نیز مفید باشند، تحقیق کنید.این نوشته از وبلاگ تخصصی اکوبا میخواهیم در مورد روش های موفقیت در کسب و کار صحبت کنیم و ۹ روش عالی و کاربردی برای رسیدن به اهداف کسب و کار را بررسی کنیم. این ۹ نکته اساسی میتوانند به شما کمک کنند تا کسب و کار خود را شروع کنید و آن را رشد دهید. با ما همراه باشید.
راه های موفقیت در کسب و کار؛ ۹ نکته عالی
۱. سازماندهی
یکی از مهمترین راه های موفقیت در کسب و کار، سازماندهی اصولی است. ابتدا باید بتوانید به خوبی تمام امور را سازماندهی کنید. این کار به شما کمک می کند تا وظایف را به طور موثر انجام دهید و در صدر بمانید. یک راه ساده برای سازماندهی و ساماندهی به امور بیزینس این است که هر روز فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید را ایجاد کنید. همانطور که هر مورد را تکمیل می کنید، آن را از لیست خود بررسی کنید. از آنجایی که برخی از کارها مهمتر از سایرین هستند، ابتدا سعی کنید با کارهایی که اولویت بالایی دارند شروع کنید.
منابع آنلاین زیادی وجود دارد که می تواند به شما در سازماندهی امور بیزینس کمک کند. برخی از این ابزار شامل ابزارهایی مانند Trello، Microsoft Planner، Notion و Airtable هستند. یک صفحه گسترده اکسل ساده همچنین میتواند بسیاری از نیازهای سازمانی یک کسب و کار کوچک را به ویژه در روزهای اولیه برآورده کند.
۲. سوابق را بهطور دقیق مستندسازی کنید
یکی دیگر از راه های موفقیت در کسب و کار، مستندسازی دقیق تمامی سوابق سازمان به ویژه سوابق مالی است. مهم نیست که چقدر پرمشغله هستند، کسب و کارهای موفق برای نگهداری دقیق سوابق حسابداری وقت صرف می کنند. با انجام این کار، آنها میدانند که کسبوکارشان از نظر مالی در کجا قرار دارد و اغلب میتوانند درک بهتر (و زودتر) از چالشهای بالقوهای که ممکن است با آنها مواجه شوند، پیدا کنند. امروزه بسیاری از کسب و کارها دو مجموعه رکورد را نگه می دارند: یکی فیزیکی و دیگری در فضای ابری. به این ترتیب، صاحب کسب و کار دیگر نگران از دست دادن داده های مهم در صورت وقوع اتفاق ناگواری مانند آتش سوزی، ویروس کامپیوتری یا بلای دیگر نیست.
۳. رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید
برای رسیدن به موفقیت، نمی توانید رقبای خود را نادیده بگیرید. بنابراین برای مطالعه و یادگیری از آنها وقت بگذارید. شرکتهای بزرگتر منابع قابل توجهی را برای دستیابی به این نوع هوش رقابتی اختصاص میدهند. نحوه تجزیه و تحلیل رقبا می تواند به ماهیت کسب و کار شما بستگی داشته باشد. اگر صاحب رستوران یا فروشگاه هستید، ممکن است به سادگی بتوانید در محل کسب و کار رقیب غذا بخورید یا خرید کنید، از مشتریان بپرسید که در مورد آنها چه چیزی را دوست دارند یا نه، و از این طریق اطلاعات کسب کنید.
اگر در زمینهای هستید که دسترسی محدودتری به فعالیتهای داخلی رقبای خود، مانند تولید، دارید، سعی کنید از اخبار منتشر شده در نشریات تجاری مربوطه مطلع شوید، با مشتریان مشترک خود صحبت کنید و اطلاعات مالی که بیزینسها در دسترس عموم قرار می دهند را به دست آورید و بررسی کنید.
۴. خطرات و مزایا را درک کنید
یکی دیگر از راه های موفقیت در کسب و کار و به عبارتی یکی از کلیدهای موفقیت، ریسکهای حساب شده است. علاوه بر در نظر گرفتن پاداش های بالقوه در صورت موفقیت، یک سوال خوب برای پرسیدن این است: «اگر این کار به نتیجه نرسد، چه جنبه منفی دارد؟» اگر بتوانید به این سوال پاسخ دهید، خواهید دانست که بدترین سناریو چیست. اگر میتوانید با آن سناریو زندگی کنید و آماده انجام اقدامات لازم برای مدیریت ریسک تا حد امکان هستید، ممکن است بخواهید آن را انجام دهید. در غیر این صورت، می توانید از انجام آن صرف نظر کرده و فرصت های دیگر را بررسی کنید.
درک ریسک ها و پاداش ها شامل هوشمندی در مورد زمان شروع یک تجارت یا راه اندازی یک محصول جدید است. به عنوان مثال، برخی محصولات یا خدمات ممکن است در دوره خاصی از سال محبوبیت بیشتری داشته باشند. تغییرات تکنولوژیکی و مد نیز بر خرید مشتریان و نحوه رفتار آنها تأثیر میگذارد.
۵. خلاق و استراتژیک باشید
همیشه به دنبال راه هایی برای بهبود کسب و کار خود و متمایز کردن آن از رقبا باشید. بپذیرید که همه چیز را نمی دانید و پذیرای ایده های جدید و رویکردهای مختلف باشید. مراقب فرصتهایی برای گسترش کسبوکار فعلیتان یا توسعه شرکتهای مرتبط باشید که منجر به درآمدهای اضافی و ایجاد مزیتهای متنوع میشود. تاریخچه آمازون مثال خوبی است. این شرکت به عنوان یک کتابفروشی آنلاین شروع به کار کرد و به یک غول تجارت الکترونیک تبدیل شد و تقریبا همه چیز را می فروخت. همچنین حضور فیزیکی رو به رشدی دارد. در میان بسیاری از شرکت های تابعه آن می توان به داروخانه آمازون، استودیوی آمازون ام جی ام، بازار غذای کامل و زاپوس اشاره کرد.
علاوه بر یک استراتژی متنوعسازی، برای گسترش بازار به یکی از آنها نیاز دارید که برای کسبوکار شما بهترین کارایی را داشته باشد، خواه کمپینهای رسانههای اجتماعی، فروش مستقیم یا گزینههای دیگر باشد. همچنین، آیا شراکت با یک کسب و کار کوچک دیگر برای دسترسی به مخاطبان آنها منطقی است؟ چگونه می توانید سهم بازار کاملا جدیدی را به دست آورید؟ اینها چیزهایی هستند که حتی در روزهای اولیه کسب و کارتان باید به آنها فکر کنید.
۶. روی اهداف خود متمرکز بمانید
ضرب المثل قدیمی «رم در یک روز ساخته نشد» در مورد ایجاد یک تجارت نیز صدق می کند. فقط به این دلیل که یک کسب و کار را راه اندازی میکنید، به این معنی نیست که بلافاصله شروع به کسب درآمد خواهید کرد. زمان میبرد تا به مردم بفهمانید که چه کسی هستید و چه چیزی برای ارائه دارید، بنابراین روی دستیابی به اهداف خود متمرکز بمانید. حتی بسیاری از صاحبان مشاغل کوچک که در نهایت به موفقیت می رسند، تا چند سال سودی نخواهند دید و باید به پول قرض گرفته شده (اگر بتوانند آن را دریافت کنند) یا پس انداز خود برای حمایت از کسب و کار تا زمانی که سودآور شود، تکیه کنند.
خوشبختانه راه های مختلفی برای تامین مالی یک کسب و کار وجود دارد. همانطور که گفته شد، اگر کسب و کار پس از یک دوره زمانی معقول به سود خود نرسید، ارزش آن را دارد که دلیل آن را بررسی کنیم که آیا کسب و کار باید به سمت دیگری برود.
۷. ارائه خدمات عالی به مشتریان
یکی از مهم ترین راه های موففقیت در کسب و کار، ارائه خدمات عالی به مشتریان است. بسیاری از کسب و کارها اهمیت ارائه خدمات عالی به مشتریان را فراموش می کنند. اگر خدمات بهتری را برای مشتریان خود ارائه دهید، آنها تمایل بیشتری خواهند داشت تا دفعه بعد که به چیزی نیاز دارند به جای رفتن به سمت رقبای شما، به سراغ شما بیایند. خدمات با کیفیت بالا یکی از کلیدهای کسب مزیت رقابتی در بازار است. برخی از کسب و کارها از این به عنوان رویکرد مصرف کننده محور یا مشتری محور یاد می کنند.
در واقع، در محیط تجاری پررقابت امروزی، خدمات اغلب عامل اصلی تمایز بین کسب و کارهای موفق و ناموفق است. اینجاست که ضرب المثل «کم فروش و فروش بیش از حد» به میان می آید و صاحبان کسب و کار باهوش عاقلانه از آن پیروی می کنند.
۸. ثابت قدم باشید
ثبات یک مؤلفه کلیدی برای موفقیت در تجارت است. شما باید به انجام کارهایی که برای موفقیت لازم است، روز به روز ادامه دهید. ثبات باعث ایجاد عادات مثبت بلندمدت میشود که به شما کمک میکند در دراز مدت پول در بیاورید و از همان روز اول مشتریان راضی ایجاد کنید. مشتریان برای ثبات نیز ارزش قائل هستند.
۹. برای انجام برخی فداکاری ها آماده شوید
داشتن کسب و کار شخصی اغلب مستلزم صرف زمان بیشتری نسبت به زمانی است که برای شخص دیگری کار می کردید. این می تواند به این معنا باشد که زمان کمتری را با خانواده و دوستان خود صرف می کنید. این ضرب المثل که هیچ تعطیلات آخر هفته و هیچ تعطیلی برای صاحبان مشاغل وجود ندارد، می تواند برای هر کسی که متعهد به انجام کار خود است صادق باشد.
هر کسی نمیتواند یک کسب و کار را اداره کند. بنابراین اگر پس از یک ارزیابی صادقانه از خود، به این نتیجه برسید که برای بیزینس خود کوتاهی نکرده اید، مطمئن باشید به زودی به موفقیت بزرگی در کسب و کار خواهید رسید.
۴ شیوه رشد کسب و کار
چهار نوع رشد کسب و کار عبارتند از: ارگانیک، استراتژیک، مشارکت/ادغام/اکتساب و داخلی. زمانی که یک کسبوکار برای برآوردن نیازهایش، تأمین فضای اضافی یا تولید برای رفع نیاز روزافزون مصرفکنندگان به محصولاتش، نیاز به گسترش دارد، این نمونهای از رشد ارگانیک است. رشد استراتژیک بر توسعه یک برنامه رشد بلند مدت برای یک کسب و کار متمرکز است.
رشد مشارکت/ادغام/اکتساب ممکن است پرخطرترین، اما با بیشترین پتانسیل موفقیت باشد، زیرا ادغام یا اکتساب ممکن است به یک کسب و کار کمک کند تا وارد بازار جدیدی شود یا مشتریانی را از برند دیگری به دست آورد. در نهایت، رشد داخلی شامل نگاه کردن به منابع و پیادهسازی سیستمهای ناب یا تغییر در نحوه انجام کار است، فرآیندی که میتواند برای کارکنان و مدیران دشوار باشد.
سریع ترین راه برای رشد یک کسب و کار چیست؟
کسب و کارها با نرخ های خود رشد می کنند و بسیاری از اوقات این امر خارج از کنترل صاحب کسب و کار یا کارمندان است. با این حال، برخی جنبهها برای رشد هرچه بیشتر و سریع تر بیزینس وجود دارد که ممکن است به رشد سریع یک کسبوکار کمک کند، مانند تمرکز بر یک خط تولید کوچک، افزایش سرعت با سرعت قابل کنترل، و ایجاد نوعی مزیت آشکار نسبت به رقبا.
چگونه می توان فروش را افزایش داد؟
چند راه برای افزایش بالقوه فروش وجود دارد. این گزینهها عبارتند از افزایش هزینههای تبلیغات در جایی که تبلیغات قبلا مؤثر بوده است، درخواست ارجاعهای پیشگیرانه از مشتریان فعلی، و ایجاد یک لیست ایمیل مستقیم به مصرفکننده. شما همچنین می توانید سبد محصولات خود را گسترش دهید، اما اگر افزوده های جدید عملکرد ضعیفی داشته باشند، این امر بر قیمت نهایی شما تأثیر منفی می گذارد.
چه چیزی یک استارتاپ را موفق می کند؟
بهترین استارت آپ ها محصول یا خدمات خوبی دارند که منحصر به فرد و مقیاس پذیر است. یک استارتآپ با مدیریت خوب، بازار کلی و جایگاه خاص آن را در آن درک میکند، میتواند به سرعت خود را با بازار وفق دهد، و آماده بهرهبرداری از فرصتها در زمان مناسب خود است.
برای موفقیت در کسب و کار از مشاورین حرفهای استفاده کنید
رشد یک کسب و کار موفق کار سختی است و همه در آن موفق نمی شوند. طبق آمار، حدود ۲۰ درصد از مشاغل جدید در طول سال اول، ۵۰ درصد در طول پنج سال اول و ۶۵ درصد در طول ۱۰ سال اول شکست می خورند. تنها ۲۵ درصد از مشاغل جدید به ۱۵ سال یا بیشتر میرسند. امیدواریم از این مطلب کاربردی بهره لازم را برده باشید. اگر می خواهید جزء آن ۲۵ درصد باشید، توجه به این ۹ نکته شروع خوبی است.در نوشته در مورد راه های موفقیت در کسب و کار صحبت کردیم و ۹ نکته عالی برای دستیابی به رشد و موفقیت را بررسی کردیم. فراموش نکنید که برای داشتن و اداره یک کسب و کار موفق، باید در وضعیت یادگیری و سازگاری مداوم باشید.