جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا تا به حال به آموزش بازی محور کارکنان فکر کرده‌اید؟!

زمان مطالعه این مقاله: 11 دقیقه

توسعه‌ی کارکنان از طریق آموزش، همواره از چالش‌های مهم منابع انسانی سازمان‌هاست. آموزش بازی محور کارکنان، یک رویکرد جدید ارائه شده توسط محققین دانشگاه هاروارد می‌باشد. با جایگزینی این روش با روش های سنتی و خسته‌کننده، نگرانی مدیران سازمان و بخصوص مدیران منابع انسانی در این خصوص مرتفع می‌گردد. در این مقاله ابتدا با آموزش بازی محور کارکنان آشنا خواهید شد، در ادامه انواع آن و همچنین یافته‌های محققین در این خصوص را فراخواهید گرفت و در انتها نیز با ارائه توصیه‌های کاربردی محققین دانشگاه هاروارد در خصوص استفاده از آموزش بازی محور کارکنان در توسعه‌ی منابع انسانی سازمان‌ها، می‌توانید این تغییر و روش نوین را برای خود و سازمان‌تان طراحی و پیاده کنید.
آموزش بازی محور کارکنان

فهرست مطالب

احتمالاً همه­‌ی ما تجربه‌­ی آموزش‌های سختگیرانه‌­ی سازمانی را داشته‌ایم، برای مثال از یک پاورپوینت 50 اسلایدی عبور کرده‌­ایم، به امید اینکه پاسخ سوال‌ها و ابهامات خود را بیابیم و از آن در کار خود استفاده کنیم. اما متأسفانه پس از آن فقط احساس اتلاف وقت کرده‌­ایم، جالب اینجاست که اغلب اوقات آموزش‌هایی را که با این شیوه گذرانده‌ایم، به محض دریافت گواهینامه پایان دوره، از خاطر برده‌­ایم.

با مطالعه‌ای که در دانشگاه هاروارد صورت گرفته، نشان می‌دهد که آموزش بازی محور کارکنان با بازخورد بهتری همراه بوده است؛ زیرا کسب امتیاز، رقابت و حتی پیشرفت در چالش‌ها و مسائلی که کارکنان در سطوح مختلف بازی با آن مواجه می‌شوند به میزان قابل توجهی منجر به عملکرد بهتر آنها خواهد شد. در ادامه همراه اکوبا شوید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم.

آموزش بازی محور کارکنان چیست؟

 

آموزش بازی محور کارکنان چیست ؟

 

آموزش بازی محور کارکنان یکی از روش‌های نوین برای آموزش‌های سازمانیست که می‌تواند تعامل کارکنان را افزایش دهد و یادگیری آن‌ها را بهبود ببخشد. این مفهوم و تئوری بر این باور است که افراد و کارکنان در طی بازی با آزمون و خطا به بهترین شکل هر مفهومی را آموزش می‌بینند.

با توجه به اینکه ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که تجارت و کسب­ و­کار به طرز چشم‌گیری رقابتی شده است، برای کارکنان نیز بسیار اهمیت دارد تا مهارت‌های خود را بهبود دهند و مطابق با آخرین دانش روز دنیا در صنعت خود به‌روز باشند. هدف از این سبک آموزش یعنی آموزش بازی محور کارکنان ایجاد فضای بازی سرگرم‌کننده، جذاب و البته معنادار است که در عین حال به کارکنان نکات مهم و مورد نیاز سازمان آموزش داده شود.

مزایای آموزش بازی محور کارکنان

در ادامه به مهم­ترین مزایای آموزش بازی محور کارکنان که تاکنون در شرکت‌های بزرگی مثل شرکت خدمات حرفه‌ای KPMG برگزار شده است، می­پردازیم:

1. افزایش تعامل کارکنان

یکی از بزرگترین چالش‌هایی که بیشتر تیم‌های توسعه منابع انسانی در شرکت‌ها با آن مواجه هستند، این­ است که در طول جلسات آموزشی چگونه توجه کارکنان را جلب کنند. در همین راستا آموزش بازی محور کارکنان همچون اکسیر جادویی به دادشان رسید و منجر به افزایش تعاملات کارکنان شد. چنین برنامه‌هایی جنبه‌­ی جذابیت بخشیدن و حفظ خلاقیت کارکنان در طی جلسات آموزشی را به همراه دارد.

2. تقویت فرهنگ کار تیمی

در یک شرکت یا یک سازمان بزرگ همه­‌ی اعضا نیاز به تعامل با یکدیگر دارند و باید برای رسیدن به نتیجه‌­ی پایانی ایده‌آل، همه تیم با یکدیگر به خوبی همکاری کنند. برنامه‌های آموزش بازی محور کارکنان، روی ارتقای کارهای تیمی و سلسله مراتب، تاثیرات مفید و مثبتی دارند. تحقیقات نشان داده که بازی‌­های مهارت محور به ترویج و تقویت کار تیمی در یک سازمان کمک می‌کند و اعتماد به نفس کارکنان را افزایش می‌دهد.

3. افزایش خلاقیت کارکنان

یکی از مزایای مهم آموزش بازی محور کارکنان، افزایش خلاقیت و نوآوری کارکنان یک شرکت یا سازمان است. این روش به کارکنان اجازه می‌دهد تا نه تنها در حیطه­‌ی فعالیت خود از خود خلاقیت نشان دهند، بلکه راه‌حل‌های هوشمندانه برای سایر بخش‌ها نیز ارائه کنند. روش‌های سنتی آموزش‌های سازمانی و شرکتی درست خلاف این موضوع است و نه تنها خلاقیت و نوآوری در افراد ایجاد نمی‌کند، بلکه بعضاً کارکنان را به انجام کارهای یکسان و خسته ­کننده سوق می­دهد. زیرا تنها با گوش دادن به یک مربی و دیکته شدن یکسری مطالب از پیش تعیین شده، خلاقیت در افراد شکوفا نخواهد شد. اینجاست که اهمیت آموزش بازی محور کارکنان بیش از پیش نمایان می­گردد.

4. بهبود مهارت­‌های ارتباطی

هرچند که قدرت صحبت کردن یک توانایی ذاتی است، اما زمانی سخن می‌تواند اثرگذار باشد که قابل درک باشد.. آموزش بازی محور کارکنان را به چالش می‌کشاند و همین امر منجر به بهبود مهارت‌های ارتباطی می‌شود، زیرا افراد در خلال بازی مداوم تمرین می‌کنند، آزمون و خطا می‌کنند و به مرور یاد می‌گیرند که چگونه مشتریان و همکاران خود را مجاب کنند.

 تحقیقات دانشگاه هاروارد درباره‌­ی آموزش بازی محور کارکنان

 

تحقیقات دانشگاه هاروارد در مورد آموزش بازی محور کارکنان

 

رایان بوئل (Ryan Buell) استاد دانشکده کسب و کار هاروارد به‌عنوان یکی از افراد تیم تحقیقی در زمینه­‌ی آموزش بازی محور کارکنان در شرکت KPMG بیان کرد که بسیاری از مدیران شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ سال‌هاست به این موضوع فکر می‌کنند که آیا آموزش بازی محور کارکنان می‌تواند توانمندی‌ها و خلاقیت کارکنان را افزایش دهد یا خیر.

این تحقیق روی 24 نفر از کارکنان شرکت KPMG که با مشتریان در ارتباط بودند، صورت گرفت. این پروژه که KPMG Globe runner نامیده شد روی 24 نفر از کارکنان به صورت تصادفی اجرا شد. کارکنان شرکت برای خود شخصیتی طراحی کردند و با سایر افراد در سراسر جهان مسابقه دادند. در طی بازی هر بار که برنده می‌شدند، پاداش آن‌ها مسافرت بود. همین پاداش کارکنان را بیش از پیش به پیشرفت و یادگیری ترغیب می‌کرد.

همچنین در طی آموزش بازی­ محور، کارکنان می‌توانستند در چالش‌های بیشتری شرکت کنند و بعد از هر موفقیت امتیاز به دست آورند. شرکت در بازی اختیاری و بدون محدودیت بود و کارکنان تا هر زمان که می‌خواستند، می‌توانستند در پلتفرم بازی کنند.

پنج معیار مهم برای ارزیابی نتایج آموزش بازی محور کارکنان

نکته جالب درباره این تحقیق این است که پنج معیار برای تعیین اثر آموزش بازی محور کارکنان تعیین شده بود تا براساس آن نشان دهند که این سبک آموزش بازی­ محور نتیجه‌بخش است یا خیر:

  1. هزینه‌های صرف شده
  2. تعداد مشتریان جذب شده
  3. مجموع معاملات ایجاد شده
  4. معاملات جدید از مشتریان فعلی
  5. معاملات جدید از مشتریان جدید

همچنین محققان علاوه بر در نظر گرفتن این پنج معیار تعداد دفعات ورود هر کارمند را به پلتفرم بازی KPMG globe runner، مقدار زمانی که در بازی صرف کردند و تعداد سوالات پاسخ داده شده را محاسبه کردند تا میزان تعامل هر کارمند را با شغلش مورد ارزیابی قرار دهند.

آیا آموزش بازی محور کارکنان اثربخش بود؟

 

آیا آموزش بازی محور کارکنان اثر بخش بود؟

 

نتایج این تحقیق نشان داد که پس از اجرای پروژه و پلتفرم بازی KPMG globe runner، حدود 16 درصد تعداد مشتریان و 25 درصد از منابع مالی افزایش یافت. همچنین فرصت‌های تجاری ایجاد شده توسط مشتریان جدید با افزایش 22 درصدی همراه شد.

نتایج این تحقیق در دانشگاه هارواد نشان می‌دهد که هرچقدر کارکنان بیشتر در این آموزش بازی محور کارکنان شرکت کنند، احتمال اینکه در شغل خود عملکرد بهتری از خود نشان دهند نیز افزایش می‌یابد. نکته جالب توجه دیگر در طی این تحقیق این است که هر چقدر مدیران و رهبران بیشتری در بازی شرکت می‌کردند، نرخ ثبت‌نام کارکنان در این پلتفرم نیز بیشتر می‌شد.

3 توصیه محققان برای استفاده از آموزش بازی محور کارکنان در سازمان­ها

اگر به دنبال افزایش عملکرد کارکنان شرکت و سازمان خود برای بهره‌وری بیشتر هستید، سه توصیه مهم محققان برای استفاده از آموزش بازی محور کارکنان را در نظر بگیرید:

1. افزایش اشتیاق در مدیران و انتقال آن به کارکنان

مدیران و کارکنان در یک سازمان همانند یک زنجیره به هم وابسته اند. قبل از استفاده از آموزش­های بازی­ محور، بهتر است رهبران، به مشارکت مدیران در این بازی‌ها تاکید کنند. این موضوع باعث می‌شود تا کارکنان نگرانی از بابت قضاوت شدن و اینکه مورد تمسخر مدیران میانی و بالاتر قرار بگیرند، نداشته باشند. آن‌ها باید احساس راحتی کنند و بدانند که رهبران و مدیران بالادست آن‌ها در حال بازی هستند و این چیز بدی نیست. به زبان ساده‌تر، این یعنی آموزش بازی­ محور به عنوان بخشی از کار تلقی شود، نه به عنوان فرآیندی که در کار وقفه ایجاد می‌کند.

2. نتایج آموزش بازی محور کارکنان را در سطح سازمان بررسی کنید

دومین توصیه‌­ی مهم برای استفاده از روش آموزش بازی محور کارکنان برای بهبود عملکرد کارکنان این است که مقیاس را به اندازه‌­ی شرکت یا سازمان خود در نظر بگیرید. برای مثال در طی تحقیقی که در شرکت KPMG صورت گرفت، نتایج نشان داد بهبود عملکرد کارکنانی که قبل از آن بیشتر با شغل خود درگیر بودند، بیشتر بود. استادیار دانشکده کسب و کار کلمبیا « Cai Wei» به‌عنوان یکی دیگر از افراد این تحقیق بیان می­کند که بهبود عملکرد حتی در بین کارکنانی که کمتر با شغل خود درگیر بودند نیز نمایان بود.

3. در حین اجرای آموزش بازی محور کارکنان، صبور باشید

انتظار نداشته باشید که بهترین نتایج را یک روزه یا یک هفته‌ای از اجرای آموزش بازی محور کارکنان در سازمان خود ببینید. برای مثال در طی تحقیق شرکت KPMG، بهبود عملکرد کارکنان بیشتر در دو و سه ماهه‌­ی سوم پس از اجرای پلتفرم بازی KPMG globe runner گزارش شد.

سخن پایانی

امروزه دنیای کسب و کار با رقابت چشمگیری همراه است. هرچقدر تعداد رقبا برای یک سازمان یا شرکت و کسب و کار بیشتر باشد، به همان اندازه کار برای کارکنان با چالش‌های بیشتری همراه است و نیاز به کسب اطلاعات و دانش‌های به‌روز در حوزه‌­ی کاری افزایش می‌یابد.

شیوه‌های سنتی آموزش کارکنان دیگر کارساز نیست و چه بسا پس از دریافت گواهینامه­‌ی پایان دوره، همه‌چیز از ذهن افراد پاک شود. یکی از شیوه‌های نوین برای افزایش عملکرد کارکنان و در عین حال آموزش به آن‌ها، اجرای آموزش بازی محور کارکنان در سطح سازمان است. در این مقاله متوجه شدیم طی تحقیقی که در دانشگاه هاروارد درباره شرکت KPMG با استفاده از این شیوه صورت گرفت، آموزش بازی محور کارکنان و مشارکت مدیران، روی عملکرد کارکنان و افزایش بهره‌وری آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

براب مطالعه بیشتر در این حوزه به صفحه توسعه منابع انسانی در بلاگ اکوبا مراجعه کنید.

منبع مقاله:
https://hbr.org/2023/03/does-gamified-training-get-results

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط