آیا میدانید مهارت های مدیر منابع انسانی چیست؟ اگر در بخش منابع انسانی کار میکنید و اکنون به دنبال جهش به سمت نقش مدیریتی به عنوان رهبر منابع انسانی هستید، احتمالا از خود میپرسید که برای موفقیت به چه مهارتهایی نیاز دارید. در این نوشته قصد داریم در مورد مهارتها و شایستگیهای کلیدی مدیر منابع انسانی صحبت کنیم. اگر در حوزه منابع انسانی مشغول به کار هستید و به دنبال ترفیع و بالا بردن مهارتهای خود هستید، با این مقاله کاربردی از آژانس توسعه کسب و کار اکوبا همراه باشید.
مهم ترین مهارت های مدیر منابع انسانی چیست؟
در حالی که برخی از مهارت های مدیر منابع انسانی برای متخصصان منابع انسانی در همه صنایع، عمومی و ضروری است، اما به خاطر داشته باشید که برخی از مهارتهای منابع انسانی خاص در هر صنعت نیز ممکن است مورد نیاز باشد. در ادامه کلیدی ترین و اساسی ترین مهارت های مدیر منابع انسانی را بررسی می کنیم که مدیران منابع انسانی در تمام صنایع به آن نیاز دارند.
۱.مهارت های ارتباطی
ارتباطات قدرتمند یکی از مهارت های مدیر منابع انسانی است. مدیران این حوزه برای انتقال موثر اطلاعات و تعامل با طیف وسیعی از افراد و شرکای تجاری به مهارت های ارتباطی کلامی و نوشتاری قوی نیاز دارند. آنها همچنین باید بتوانند بهراحتی روابط بین کارمندان را ایجاد و مدیریت کنند و در مواقع لزوم نیز مذاکره و میانجیگری کنند.
از آنجاییکه مسئولیتهای شغلی آنها از برقراری ارتباط با استخدامهای جدید بالقوه و حضور، تا ارائه دادههای پیچیده منابع انسانی به ذینفعان و مدیریت تیمهای منابع انسانی متغیر است، مدیران منابع انسانی باید فن بیان قوی داشته و مهارت بالایی خود در ایجاد و مدیریت ارتباطات داشته باشند.
۲.تفکر استراتژیک
بخش کلیدی مدیریت منابع انسانی این است که اطمینان حاصل شود که خط مشی ها، استراتژی ها و شیوه های منابع انسانی با اهداف شرکت همسو هستند. تفکر استراتژیک یکی از ضروریترین مهارت های مدیر منابع انسانی است که آنها را قادر میسازد تا موقعیتها را تجزیه و تحلیل کنند و راهحل صحیحی را که به نفع کسبوکار است، اجرا کنند.
برای مثال، وقتی نوبت به فرآیند استخدام میرسد، آنها میتوانند از مهارتهای برنامهریزی استراتژیک و تفکر خود برای انتخاب افراد با استعداد که مهارتها و پتانسیل لازم برای تحقق اهداف بلندمدت تجاری را دارند، استفاده کنند. آنها همچنین می دانند که چگونه استراتژی هایی را اتخاذ کنند که با سرمایه گذاری بر روی افراد مناسب در زمان مناسب، مزیت رقابتی به شرکتهای آنها اضافه کند.
۳.مهارتهای رهبری
مدیران منابع انسانی همچنین رهبران بسیار مؤثری هستند که می توانند کارکنان را برای تحقق پتانسیل خود راهنمایی کنند، راه حل هایی برای مشکلات ارائه دهند و نیروی کار را در جهت موفقیت شرکت راهنمایی کنند. میتوان گفت رهبری یکی از مهم ترین مهارت های مدیر منابع انسانی به حساب میآید. رهبران بزرگ منابع انسانی مهارتهای تصمیمگیری بالایی دارند؛ آنها همچنین میتوانند در زمانهای تغییر و بیثباتی، رهبری امور را بهدست بگیرند و به سرعت مشکلات را قبل از بروز آنها پیشبینی کنند.
۴.مهارت های بین فردی و همدلی
یکی از مهمترین مهارت های مدیر منابع انسانی، همدلی با کارکنان و مدیریت آنها به روشهای سازنده است. مدیران منابع انسانی با طیف وسیعی از افراد و مسائل مختلف تعامل دارند و می توانند از تجربیات و تخصص خود برای مدیریت روابط و افراد با شخصیتهای مختلف استفاده کنند.
آنها همچنین دارای سطوح بالایی از هوش هیجانی و مهارت های شنیداری بالایی هستند که آنها را قادر میسازد بدون توجه به شرایط یا افرادی که نیاز به برقراری ارتباط با آنها دارند، به درستی و با صراحت ارتباط برقرار کنند. این قابلیتها همچنین به مدیران و کارمندان بخش منابع انسانی کمک میکند تا تعارضات سازمانی را هدایت کنند.
۵.مهارت های سازمانی
مدیران منابع انسانی مسئولیت طیف وسیعی از وظایف را بر عهده دارند. این مسئولیتها شامل توسعه استراتژیهای جذب استعداد، ایجاد برنامههای توسعه حرفهای، طراحی فرآیندهای عضویت، انجام بررسی عملکرد، رسیدگی به جلسات انضباطی کارکنان و حل تعارض، و تولید گزارشها و ارزیابیهای دپارتمان است.
مدیران منابع انسانی باید دارای مهارتهای سازماندهی و مدیریت زمان در سطح بالایی باشند که به آنها کمک میکند تا وظایف را اولویتبندی کنند و آنها را به روشی سیستماتیک به انجام برسانند. پس مهارت های سازمانی یکی دیگر از مهارت های مدیر منابع انسانی است که مخصوصا در ارگانها و سازمانهای بزرگ با نیروی کار زیاد بسیار ضروری است.
۶. توانایی استفاده از تکنولوژي های جدید در حوزه منابع انسانی
هر متخصص منابع انسانی باید تجاربی در زمینه منابع انسانی و فناوری استخدام، از جمله سیستم های ردیابی متقاضی، ابزارهای مدیریت عملکرد، نرم افزار مدیریت و راه حل های حقوق و دستمزد داشته باشد. این ابزارهای فناوری به ردیابی و مدیریت کل چرخه عمر کارکنان، مدیریت نیروی کار، خودکارسازی وظایف استخدام و تولید گزارش های ضروری برای کمک به هدایت کسب و کار به سمت اهداف بلندمدت کمک میکند. پس آشنای.ی با جدیدترین و کاربردی ترین فناوری ها یکی دیگر از مهارت های مدیر منابع انسانی است که هر سازمانی هنگام انتخاب رهبر این حوزه باید به آن دقت داشته باشد.
۷.مهارت های آموزشی و فراهم آوردن زمینه رشد کارکنان
مدیران منابع انسانی مسئول نظارت بر آموزش کارکنان هستند. یکی از مهم ترین مهارت های مدیر منابع انسانی سازمان، شناسایی زمان مناسب برای دورههای آموزشی هر کارمند است. مدیران منابع انسانی باید برای آموزش کارکنان بودجهبندی لازم را انجام دهند و برنامههای آموزشی را برای بالابردن مهارتهای کارمندان تدارک ببنیند.
۸.مدیریت اولویت ها
اگر مدیر منابع انسانی یک سازمان هستید، با توجه به اینکه احتمال زیادی وجود دارد که سهامداران شرکت شما نظرات، اولویت ها و انگیزه های متنوعی داشته باشند، توانایی مدیریت ایدهها و اولویتهای متضاد در میان گروههای ذینفع و پیمایش این پیچیدگی به شما کمک میکند از مشکلات احتمالی پروژه جلوگیری کنید و اطلاعات و پشتیبانی لازم برای موفقیت پروژه خود را دریافت کنید. پس مدیریت اولویتها یکی دیگر از کلیدی ترین مهارت های مدیر منابع انسانی شرکت است که به رشد و پیشرفت آن کمک شایانی میکند.
۹. آگاهی و هوش تجاری
آگاهی تجاری توانایی درک چگونگی کسب درآمد از کسب و کار است. تنها زمانی که اولویتهای تجاری سازمان خود را درک کنید، میتوانید با استراتژیها و تاکتیکهای متناسب با منابع انسانی به درستی از آنها حمایت کنید و اطمینان حاصل کنید که منابع انسانی ارزش قابل اثباتی را به سازمان اضافه میکنند.
شما می توانید این ارزش افزوده را با استفاده از زنجیره ارزش منابع انسانی نشان دهید. این یک فرآیند سه مرحلهای است که با فعالیتهای مدیریت منابع انسانی شروع میشود و سپس نتایج HRM و اهداف سازمانی را دنبال میکند. این موضوع نشان می دهد که چگونه فعالیت های منابع انسانی به اهداف سازمانی، مانند کسب سود منجر می شوند.
مدیر منابع انسانی؛ عضو کلیدی هر سازمان
متخصصان منابع انسانی برای موفقیت در نقش خود به طیف گسترده ای از مهارت ها نیاز دارند. در این نوشته با ضروریترین مهارتهای مدیر منابع انسانی از جمله مهارتهای ارتباطی، تفکر استراتژیک، آشنایی با جدیدترین تکنولوژيها در حوزه منابع انسانی، مهارتهای رهبری، بین فردی و سازمانی، هوش تجاری و دیگر تخصصها آشنا شدید. این مهارت ها به متخصصان منابع انسانی کمک می کند تا در حرفه خود پیشرفت کنند و به موفقیت سازمانی کمک کنند. امیدواریم از این مطلب تخصصی مرکز مشاوره کسب و کار اکوبا بهره برده باشید. منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادات شما در بخش دیدگاهها هستیم.
منابع:
https://www.travelperk.com/guides/human-resource-management/hr-manager-skills/