جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برندینگ و نوآوری: معادله موفقیت

زمان مطالعه این مقاله: 6 دقیقه

برندینگ و نوآوری همواره قرین یکدیگرند و گویی نمی‌توان این دو را از هم جدا دانست. دیوید پلیسک، موسس شرکت برندینگ Lexicon، از سال ۱۹۸۲ میلادی پا به عرصه‌ی برندینگ گذاشت. طی ۴۰ سال گذشته، او در ابداع ده‌ها برند و تأثیرگذار برای محصولات مختلف، از جمله Dasani، Pentium، Swiffer و BlackBerry به شرکت‌ها کمک کرده است و به نوآوری معروف است. پلیسک در گفت‌وگویی که با HBR داشته است، در مورد نکاتی که شرکت‌ها باید هنگام نام‌گذاری به آنها توجه داشته باشند، و همچنین اهمیت برندینگ و نوآوری صحبت کرده است.
برندینگ و نوآوری

فهرست مطالب

رویکرد برندینگ و نوآوری در شرکت های بزرگ چگونه است؟

 

رویکرد برندینگ و نوآوری در شرکت های بزرگ چگونه است؟

 

 

در ابتدا بایستی به ساختار و تعامل برندهای مختلف در یک مجموعه (معماری برندینگ) توجه کرد. پاسخ به این سوال مهم که آیا یک محصول جدید باید تحت نام یک برند موجود معرفی شود، یا باید به عنوان برندی کاملاً جدید راه‌اندازی گردد؟ که در مقاله‌­ی 3 استراتژی و 5 دستورالعمل برندینگ محصولات جدید به بررسی عوامل تأثیرگذار بر این تصمیم‌گیری پرداخته شده است، می­تواند در این مرحله به کمک مدیران و شرکت­ها بیاید و تصمیم گیری در خصوص برندینگ محصولات جدید را شفاف­تر کند. با این حال، به نظر من، عوامل دیگری از جمله نوآوری نیز اهمیت دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.

عوامل موثر بر برندینگ محصولات

از جمله مهم‌ترین عوامل، منابع مدیریتی و تعهد به اجرای پروژه است. اگرچه بودجه تبلیغاتی نیز به عنوان یک عامل مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما کیفیت و منابع تیم بازاریابی داخلی بی‌شک از اهمیت یکسانی برخوردار هستند. آیا به تیم خود و نوآوری آنها برای معرفی یک برند جدید اطمینان داریم؟ آیا توانایی به‌کارگیری بهترین شرکت‌های تبلیغاتی و طراحی را داریم؟

هنگام برندینگ، نگاه شما به رقبا چگونه است؟

ابتدا می‌بایست دریابید که آیا با رقبایی قدرتمند مواجه هستید یا خیر. برای مثال، هنگامی که بر روی پروژه‌­ی نام‌گذاری و برندینگ سرویس‌های ابری مایکروسافت فعالیت می‌کردیم، اولین انتخابی که به ذهن ما خطور می­کرد و اتفاقاً راه‌حلی با کمترین ریسک بود انتخاب نام “خدمات ابری مایکروسافت” بود. اما با بررسی رقبا و محصولات­شان متوجه شدیم که مایکروسافت در حال رقابت با “خدمات وب آمازون” یا AWS بود. اگر نام خدمات ابری مایکروسافت را برای این محصول انتخاب می­کردیم، آن نام به صورت مخفف به عنوان MCS شناخته می‌شد.

 

رعایت مفاهیم برندینگ و نوآوری در رقابت مایکروسافت و آمازون

 

اما این سوال مهم که بایستی هنگام خلق یک نام و برندینگ بدان توجه کرد برای ما ایجاد شد: تفکیک محصول مایکروسافت و آمازون برای مخاطبین چگونه ممکن خواهد بود؟ احتمالاً گیج کننده است و مخاطبین فکر می­کنند که ما از آمازون تقلید کرده‌­ایم و این موضوع قطعاً تبعات منفی را برای برند در پی خواهد داشت. اینجا بود که ما با استفاده از مفاهیم برندینگ و نوآوری نام Azure را انتخاب کردیم که بسیار موفقیت آمیز بود.

استراتژی برندینگ شما برای شرکت‌­های مختلف چگونه است؟

تصمیم‌گیری به طور معمول تحت تأثیر عوامل روانشناختی و رفتاری قرار دارد که اهمیت فراوانی دارند، اما این عوامل به سختی قابل سنجش هستند. برای توضیح بهتر این موضوع توجه شما را به یکی از پروژه های موفق جلب می­کنم: لطفاً به نبوغ و نوآوری موجود در انتخاب نام  Helloبرای خمیردندان فکر کنید. رهبران این صنعت یعنی Crest و Colgate، محصولات خود را با استفاده از اصطلاحات علمی و بالینی به بازار معرفی می­کردند. اما از این سو ما نوآوری به خرج دادیم.

برای نشان دادن دوستانه‌بودن، اولین چیزی که به مشتری می‌گویید چیست؟ سلام! بدین صورت شد که نام خلاقانه‌­ی HELLO­ برای این محصول انتخاب شد. پس از آن کریگ دوبیتسکی، بنیانگذار Hello، متوجه شد ‌که مصرف‌کنندگان به محصول مراقبت از دهان با رویکرد دوستانه واکنش مثبت نشان می‌دهند و این ترفند برندینگ و نوآوری به بیزینس آنها کمک کرد.

آیا در برندینگ همیشه بایستی به دنبال نوآوری باشیم؟

شرکت شما با نام‌های نوآورانه‌ای مانندAzure  و Dasani شناخته می‌شود. آیا همیشه نام‌های خلاقانه را پیشنهاد می‌دهید؟ البته که خیر! ابتدا ما به ابعاد و ویژگی‌های یک محصول نگاه می‌کنیم: آیا محصول تنها یک کار را به خوبی انجام می‌دهد؟ اگر این‌طور باشد، بهتر است به صراحت آن را بیان کنیم. محصول “تاید شوینده ماشین لباسشویی” را می ­توان به عنوان یک مثال خوب در این خصوص نام برد. انتخاب این نام بسیار بهتر از انتخاب‌ نام­های انتزاعی مانند “تاید آلفا” است.

با این حال، استثناهایی نیز وجود دارد. گاهی اوقات، یک محصول به قدری کار خود را بهتر از سایر محصولات در بازار انجام می‌دهد که نیاز است آن را متمایز نماییم. به خاطر دارم که دانشمندان در Procter & Gamble اسپری جدیدی را به من نشان دادند؛ آن را بر روی سطل زباله‌ای فوق‌العاده بدبو استفاده کردند و بلافاصله بو ناپدید شد. در این مواقع، باید از فرصت‌ها برای برانگیختن تخیل افراد استفاده کرد. در نتیجه، بنابراین ما با خلاقیت و نوآوری به نام Febreze رسیدیم که اکنون به منبع اصلی ارزش ویژه برند برای P&G تبدیل شده است.

نتیجه‌­گیری

در این مقاله و با استفاده از تجارب آقای پلیسک در پروژه‌­های متنوع و بزرگ جهانی دریافتیم که برندینگ و نوآوری از چه جایگاه مهمی برخوردار است. در واقع می­توان سرنوشت موفقیت محصولات و شرکت­‌ها را در برندینگ و نوآوری موجود در آنها مشاهده کرد. طوری که رعایت همین نکات ظریف و خلاقانه می­تواند آینده‌­ی محصول و کسب ­و­ کار را تحت تأثیر قرار دهد و موفقیت یا عدم موفقیت آن­ را تضمین کند.

لذا بهتر است که مدیران تصمیم‌­گیر کسب­ و ­کار در زمینه‌­ی برندینگ با تزریق نوآوری و استفاده از خلاقیت موجود و یا استفاده از ظرفیت­‌های بیرونی نهایت دقت و حساسیت در این زمینه را به خرج دهند.

برای مطالعه بیشتر در این حوزه به صفحه برندینگ در بلاگ اکوبا مراجعه کنید.

منبع مقاله:
https://hbr.org/2023/01/the-best-way-to-name-a-new-product

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط