یکی از مهمترین چالشهای هر کسبوکاری نحوه بازاریابی و تبلیغات است، زیرا نحوه بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها نقش فوقالعادهای در میزان موفقیت آنها ایفا میکند. در واقع مارکتینگ و تبلیغات بهترین روش برای معرفی محصولات و خدمات در بازار است و تاثیر بینظیری در شناخته شدن و توسعه برند دارد. با توجه به اهمیت برندینگ برای تمامی بیزینسها بازاریابی و تبلیغات در دنیای امروزی مهمترین نیاز آنها است. توجه داشته باشید که فقط کسبوکارها و شرکتهای کوچک نیازمند بازاریابی نیستند؛ بلکه کارخانهها و سازمانهای بزرگ و معروف نیز نباید هیچگاه از تکنیکهای بازاریابی غافل شوند. بازاریابی مستمر باعث میشود که همیشه از رقبای خود جلوتر باشید. در این مقاله از وبلاگ اکوبا میخواهیم در مورد استراتژيها و روش های بازاریابی برای شرکت ها و کارخانه ها صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
بررسی مراحل بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها
هر بیزینسی اعم از شرکتهای کوچک و بزرگ، استارتاپها، کارخانهها، موسسات و سایر شغلها و کسبوکارها برای بقا در بازار نیاز به جدیدترین شیوهها و تکنیکهای بازاریابی دارند. بنابراین یکی از مباحث بسیار مهم در حوزه تبلیغات، بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها است. همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم حتی اگر کسبوکاری موفق و شناختهشده دارید نیز نباید از جادوی تبلیغات غافل شوید؛ چراکه بازاریابی مستمر و تبلیغات حسابشده و برنامهریزی شده با بودجهبندی درست و مستمر همانچیزی است که شما را همواره قدرتمند نگاه میدارد و برای شما نسبت به رقبا، امتیازی ویژه محسوب میشود.
هر بیزینسی باید خدمات و محصولات قبلی و همچنین محصولات و خدمات جدید خود را با استفاده از ابزارها و روشهای بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها بهخوبی در بازار معرفی کند و با تکیه بر ویژگیهای منحصربفرد و مزایای رقابتی خود سعی در جذب مخاطبان هدف داشته باشد. بازاریابی شرکتها و کارخانه ها باید طی چند مرحله انجام شود تا نتیجه موردنظر به دست آید. در ادامه این بخش، به شرح مراحل بازاریابی برای کارخانه ها و شرکت ها میپردازیم.
مرحله اول: درک بازار و نیاز های مشتری
نخستین مرحله از مراحل بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها، درک خواستهها و نیازهای مشتریان و همچنین تسلط بر اوضاع بازار است. در گام اول شما باید میزان تقاضای بازار را در مورد محصولات و خدمات خود شناسایی و بررسی کنید. در واقع اولین کاری که شما باید انجام دهید، درک خواستههای مشتری و نحوه رفع نیازهای مشتریان است. بعد از شناخت نیازهای مشتریان باید محصولات و خدمات خود را بهخوبی و با دقت فراوان بررسی کنید و به سوالاتی که در ادامه مثال میزنیم، بهطور کامل جواب دهید: آیا محصولات ما پاسخگوی نیاز مشتریان هستند؟ آیا خدمات و محصولات ما با خواسته مشتریان سازگار است. طرز استفاده، قیمت محصولات و سایر ویژگیهای آنها چه تاثیری بر میزان تقاضا برای کالاهای تولید شده توسط ما دارد؟
پیشنهاد مطالعه: پرسونای مشتری
مرحله ۲: تدوین و طراحی استراتژي بازاریابی مشتری محور
در مرحله دوم بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها و بعد از درک بازار و شناخت نیازهای مشتریان باید به دو سوال اصلی زیر پاسخ دهید:
- بازار هدف ما چیست؟ (مشتریان ما چه کسانی هستند؟)
- چگونه به این مشتریان خدمترسانی عالی داشته باشیم؟
با جواب دادن به این پرسش میتوانید استراتژي بازارایابی خود را طراحی کنید. توجه داشته باشید که هر بیزینسی باید استراتژي بازاریابی مخصوص بهخود را طراحی کند، زیرا بازار هدف و همچنین ارزشهای هر کسبوکار متفاوت هستند.
مرحله ۳: آماده سازی طرح و برنامه بازاریابی
بعد از اینکه در مرحله دوم بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها استراتژی بازاریابی منحصربهفرد خود را طراحی کردید، باید برنامه اجرایی متناسب با آن را تهیه کنید؛ زیرا استراتژیهای بازاریابی نشاندهنده طرح و اهداف بلندمدت شما هستند، اما یک برنامه اجرایی مشخصکننده چگونگی اجرای استراتژی است. هر کسبوکاری استراتژی مخصوص به خود را دارد. برای مثال ممکن است استراتژی یک شرکت، بالا بردن کیفیت و قیمت محصولات باشد اما یک شرکت دیگر ترجیح بدهد محصولاتی با قیمت کمتر و کیفیت پایینتر را به بازار عرضه کند و بازار هدف متفاوتی را نشانه بگیرد. با توجه به این نکات شما باید برنامهریزی کاملی برای بازاریابی خود به کمک چهار عنصر زیر تهیه و تدوین کنید:
- چگونگی رفع نیازهای مشتریان (محصول)
- تعیین قیمت برای محصول (قیمت)
- نحوه ارائه محصول به مشتری (روش توزیع)
- مشخص کردن روش برقراری ارتباط با مشتری و خلق ارزش برای محصولات و خدمات (بازاریابی)
مرحله ۴: برقراری ارتباط با مشتری و جلب رضایت او
مرحله چهارم و یکی از مراحل مهم در بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها، ایجاد ارتباط موفق و فراهم آوردن رضایت مشتریان است. به خاطر داشته باشید که در دنیای پر از رقابت امروز، مهمترین و اصلیترین نکته، جلب رضایت مشتریان است. در واقع آنچه باعث کسب سود و درآمد مستمر برای شما میشود، ایجاد و حفظ ارتباط با مشتریان و خریداران محصولات و خدماتتان است. اگر بهتازگی کسبوکار خود را آغاز کردهاید، یکی از راههایی که باعث جذب مشتریان میشود، ارائه خدمات به افرادی است که احتمال تبدیل شدن به مشتریان شما را دارند. این کار باعث جلب توجه و رضایت آنها شده و برند شما را بهخوبی معرفی میکند. برای مثال حتما تاکنون نرم افزارها، شرکتها و سایتهایی را مشاهده کردهاید که برخی از خدمات خود را بهصورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهند. این بیزینسها سعی میکنند خدمات و محصولات رایگان خود را به بهترین شکل به افراد ارائه دهند تا رضایت آنها را جلب کنند.
دقت داشته باشید که هر کسبوکاری قادر است میزان رضایت مشتریان خود را با پایین آوردن قیمت یا بهبود و توسعه محصول افزایش دهد؛ البته این نکته را از یاد نبرید که این کار موجب کاهش سود شما میشود. با توجه به اینکه هدف از بازاریابی، افزایش سود بیزینس در کنار ایجاد ارزش برای مشتریان است، در نتیجه یکی از تکنیکهای مهم بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها افزایش ارزش و همچنین بالا بردن میزان رضایت مشتری همراه با حفظ منافع کسبوکار است.
مرحله ۵: کسب ارزش از طرف مشتری و ایجاد درآمد و سود
مرحله پنجم و آخر از مراحل بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها، دریافت ارزش از طرف مشتری در قبال ارزش و خدمات ارائهشده است. توجه داشته باشید که اولین ارزشی که از سمت مشتریان دریافت میکنید همان سود حاصل از خرید محصولات و خدمات شما توسط آنها است. از طرف دیگر جلب رضایت هر مشتری باعث معرفی شما به دیگران توسط او میشود و بهنوعی مشتریان راضی، قدرتمندترین بازاریابان و تبلیغکنندگان محصولات شما هستند. البته باید همواره توانایی شناخت مشتریان سودمندتر را داشته باشید و بر آنها تمرکز کنید.
بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها؛ کلیدی ترین عامل برای سودآوری بیشتر
در نوشته بالا با بازاریابی شرکت ها و کارخانه ها بهطور کامل آشنا شدید. همانطور که مشاهده کردید برای بازاریابی کارخانه ها و شرکت ها باید ابتدا نیازهای مشتریان را درک کرده و با توجه به آن بهترین استراتژي ممکن را طراحی کنید. در مراحل بعدی نیز باید طرح و برنامه بازاریابی را مشخص کرده و به برقراری ارتباط با مشتری و جلب رضایت او بپردازید. به خاطر داشته باشید که در دنیای امروز، برد قطعی با بیزینسهایی است که به بازاریابی و تبلیغات بهعنوان فعالیتی همیشگی و هرروزه نگاه میکنند. امیدواریم از این مطلب کاربردی بهره برده باشید. منتظر شنیدن نظرات و سوالات شما در بخش دیدگاهها هستیم.