اگر میخواهید شروع به راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود کنید، اکنون زمان خوبی برای شروع است. از زمان شیوع ویروس کووید ۱۹، فروش آنلاین در تمام دنیا افزایش یافته است و بر رفتار مصرفکنندگان، از جمله نحوه خرید آنلاین مردم و نحوه تحقیق آنها در مورد محصولات تاثیر داشته است. امروزه درصد زیادی از افراد محصولات مورد نیاز خود را بهصورت آنلاین خریداری می کنند. علاوه بر این، تقریباً یک سوم مردم حداقل به صورت هفتگی اقلامی را به صورت آنلاین خریداری میکنند. در این مقاله از اکوبا میخواهیم در مورد نحوه راه اندازی کسب و کار آنلاین صحبت کنیم و یک راهنمای جامع را برای شروع کار اینترنتی به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی
برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی لازم است که شما طبق یک دستورالعمل مشخص حرکت کنید تا مسیر شما هموارتر شود و زودتر به اهداف کسب و کار خود دست پیدا کنید. در ادامه مراحل راه اندازی یک کسب و کار آنلاین را به ترتیب بررسی میکنیم.
تحقیقات بازار
کارآفرینان آنلاینی در کسب و کار خود موفق میشوند که به سختی مطالعه میکنند و درک کاملی از بازار خود دارند. مطالعه مستمر برای دانستن نحوه دستیابی به بازار هدف شما بسیار مهم است زیرا این افراد هستند که محصولات شما را خریداری میکنند و باعث رشد کسبوکار شما میشوند. تحقیقات بازار در مورد درک نیازهای مشتریان و راهحلهای موردنظر است. این مرحله به این دلیل طراحی شده است که به کسبوکار شما کمک کند تا این نیازها را بهتر برآورده کند.
مراحل انجام تحقیقات بازار
تحقیقات بازار شامل درک جنبههای کلیدی مشتریان فعلی و آینده شما است. برای اینکه درک واضحی از بازار هدف خود داشته باشید، باید ویژگیهای مخاطبان خود مانند سن، موقعیت مکانی، جنسیت، درآمد، عنوان شغلی و نکات کلیدی را مشخص کنید. بعد از اینکه مخاطبان هدف خود را شناسایی کردید، در مورد موضوعات زیر تحقیق کنید تا تصمیمگیری بهتری درباره آنها و همچنین نحوه دستیابی به موقعیت بهتر برای کسب و کارتان اتخاذ کنید.
- بازار هدف شما با چه چالشهایی مواجه است؟
- کجا باید درباره محصول یا خدمات خاصی که مد نظرتان است، تحقیق کنید؟
- نظر افراد و مشتریان بالقوه در مورد قیمتگذاری این محصول یا خدمات چیست؟
- چه عواملی بر تصمیم آنها برای خرید تأثیر میگذارد؟
- رقبای شما چه کسانی هستند؟
برای عملی کردن این تحقیقات بازار، راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید انتخاب کنید:
- مصاحبه
- گروههای متمرکز
- تحلیل رقابتی
- تحقیق در مورد آگاهی از برند
- تحقیق تقسیم بندی بازار
سوالات زیر را که ممکن است در یک مصاحبه یا گروه متمرکز پرسیده شود در نظر بگیرید تا درباره مخاطبان خود بیشتر بدانید:
- چگونه آن محصول را جستجو می کنید؟
- وقتی در گوگل جستجو میکنید از چه کلماتی استفاده میکنید؟
هنگامی که تحقیقات بازار خود را کامل کردید، آنچه را که آموختهاید و همچنین مراحل بعدی خود را بر اساس این بینشها شناسایی کنید.
برنامه ریزی کسب و کار
ایجاد یک بیزینس پلن (طرح کسب و کار) اولین قدم کلیدی برای همه صاحبان کسب و کار است. این طرح مخصوصا برای شرکتهایی که به دنبال سرمایهگذار برای تامین منابع مالی هستند، مهم است. همچنین بیزینس پلن بهعنوان طرحی برای خلاصه کردن اهداف و مشخص کردن اهداف کلیدی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی شما عمل میکند. برای نوشتن یک طرح کسب و کار، این هشت بخش اصلی را که اغلب در قالبهای سنتی یافت میشوند، بگنجانید:
- خلاصه اجرایی: این مورد معمولا یک بخش یک صفحهای است که اهداف شما را توضیح میدهد و شامل بیانیه ماموریت و تیم اصلی است.
- شرح شرکت: این بخش شامل توضیح درباره کاری است که شما ارائه میدهید. (شامل مزیتهای رقابتی و اهداف تجاری شما)
- تحلیل بازار: در این قسمت باید بازار هدف، اندازه بازار، روند بازار و چشم انداز رقابتی خود را توضیح دهید.
- سازمان و مدیریت: در این بخش توضیح دهید چه کسانی در تیم شما کار میکند و سابقه و تجربه حرفهای آنها چیست.
- خدمات یا خط محصول: محصول یا خدماتی را که ارائه میدهید، از جمله هرگونه حق چاپ یا طرحهایی برای ثبت اختراع را شرح دهید.
- بازاریابی و فروش: در این بخش از بیزینس پلن در مورد استراتژی بازاریابی و فروش خود توضیح دهید. لازم است که در اینجا در مورد قیمتگذاری، معیارهای کلیدی و برنامه فروش خود شفافسازی کنید.
- درخواست تامین مالی: اگر شرکتی هستید که به دنبال سرمایه گذار یا سرمایه گذارانی برای تامین مالی کسب و کار ایمنرنتی خود هستید، در این قسمت سرمایه موردنظر و نحوه تخصیص آن را مشخص کنید.
- پیشبینیهای مالی: این بخش شامل پیشبینی درآمد و هزینههای شرکت شما است. در این بخش صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد را نیز لحاظ کنید.
طرح کسب و کار از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا به شما کمک میکند تا همه چیز را از «چه کسی هستید» تا «چه چیزی ارائه میدهید»، همه را در در قالب یک الگوی منسجم بیان شود.
توسعه وب سایت
گام مهم بعدی در راه اندازی کسب و کار اینترنتی، توسعه یک وبسایت است. در یک محیط دائما در حال تغییر، دانستن ابزارها، گرایشها و استراتژیهای ایجاد یک حضور آنلاین قوی برای رشد کسبوکارتان بسیار مهم است.
ثبت دامنه شما
اولین قدم ثبت نام یا آدرس وب سایتتان است. این دامنه میتواند به شکل نام تجاری و به دنبال آن، .com باشد. برای خرید نام دامنه خود می توانید از طریق سایتهایی مانند که مخصوص این کار هستند، اقدام کنید.
طراحی وب سایت
طراحی یک وب سایت خوب و حرفهای اهمیت زیادی دارد. شما باید از یک طراح وسایت قوی برای ساخت صفحات خود سفارشی خود و تنظیم محتوای مرتبط و همچنین ایجاد یک درگاه پرداخت استفاده کنید. سایر جنبه های کلیدی طراحی وب سایت شما شامل کارایی، سادگی و سهولت استفاده است. به مشتریان بالقوه خود اجازه دهید تا به طور مستقیم در سایت به جستجو بپردازند. ثبات نام تجاری (برای مثال در لوگو، رنگها و حروف چاپی شما) کلید ایجاد یک برند یکپارچه است. یکی دیگر از بخشهای ضروری طراحی وب سایت، اپلیکیشن موبایل آن است. شما باید اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما روی تلفن همراه به خوبی اجرا میشود، تصاویر به درستی بارگیری میشوند، متن خوانا است و دکمههای بصری برای کلیک کردن به خوبی در دسترس هستند.
انتخاب محصول یا خدمات
این مرحله از راه اندازی کسب و کار اینترنتی بر نحوه انتخاب محصول یا خدمات مناسب برای فروش تمرکز دارد. در قلب این انتخاب، هدف حل مشکل مشتری است. اما تعدادی استراتژی وجود دارد که میتوانید برای شناسایی ایده محصول خود از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، ممکن است شرکتهایی را با حاشیه سود بالا، محصولاتی که با علایق شما مطابقت دارند، روندهای رو به رشد، اقلام پرطرفدار در بازارهای آنلاین و/یا نظرات مشتریان را تجزیه و تحلیل کنید.
با در نظر گرفتن این موضوع، این مورد را تجزیه و تحلیل کنید که چگونه این محصول به دست مشتریان شما میرسد. علاوهبراین میتوانید محصولاتی را در نظر بگیرید که در فروشگاههای بازار محلی شما موجود نیستند، اما برای مثال در جوامعی مانند اروپا یا ژاپن ارائه میشوند.
بازاریابی و تبلیغات
استراتژی بازاریابی و تبلیغات یک محرک اساسی برای رشد کسب و کار اینترنتی شما است. همانطور که چشمانداز دیجیتال در حال تکامل است، داشتن یک برنامه بازاریابی موثر که با تغییر ترجیحات و نیازهای مصرفکننده همراستا باشد، نیز مهم است. در اینجا سوالاتی وجود دارد که شرکتها میتوانند هنگام ایجاد استراتژی بازاریابی خود، برای موفقیت در بازار امروز در نظر بگیرند:
- تاثیر، ارزش و رشد: اهداف و شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) که موفقیت کسب و کار شما را اندازهگیری میکند، چه چیزهایی هستند؟ چگونه ارزشی را که کسب و کار به مشتریان و جامعه ارائه میدهد توضیح می دهید؟ نیاز مشتری و وعده برند: برند چگونه نیاز مشتری را از طریق محصولات و خدمات خود برآورده می کند؟
- تجربه مشتری: چگونه کسبوکار شما بهترین تجربیات را در هر مرحله از سفر مشتری ارائه خواهد کرد؟
- مدل سازمانی: کسب و کار شما چگونه عمل خواهد کرد تا بیشترین تأثیر را بر مشتری بگذارد و بهترین ارزش را برای او به ارمغان آورد؟
این موارد به شما کمک میکنند تا بفهمید چه نوع استراتژیهایی میتوانند تأثیر واقعی بر موفقیت کسب و کار شما داشته باشند.
انواع استراتژی های بازاریابی
به استراتژیهای بازاریابی دیجیتال زیر دقت کنید که میتوانید آنها را برای کسبوکار آنلاین خود به کار ببرید:
- بازاریابی ایمیلی
- بازاریابی رسانه های اجتماعی
- تبلیغات پولی
- بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
- بازاریابی محتوا
- اینفلوئنسر مارکتینگ
هر یک از این موارد بسته به اهداف بازاریابی شما، راه متفاوتی برای دستیابی به مخاطبان هدف، جذب لید یا ایجاد آگاهی از برند ارائه میدهند.
نکات مهم در راه اندازی کسب و کار اینترنتی
- هنگام راهاندازی کسبوکار آنلاین، تحقیقات جامع بازار برای شناسایی مخاطبان هدف شما و یادگیری نحوه تعامل با مشتریان و درک نیازهای آنها ضروری است.
- ایجاد یک طرح کسب و کار گام مهمی برای ترسیم اهداف تجاری شما است. بیزینس پلن یا طرح کسب و کار شما باید شامل توضیحات محصول، بازار هدف، و پیشبینیهای مالی باشد.
- ساختن وب سایت شما شامل راه اندازی یک نام دامنه، یافتن یک شرکت میزبان و طراحی یک وب سایت قوی با نام تجاری ثابت است که به مشتریان شما اجازه میدهد تا به طور مستقیم در آن به جستجوی محصولات مورد نیاز خود پرداخته و خرید کنند.
- قبل از راه اندازی کسب و کار اینترنتی، انتخاب محصول یا خدمات مناسب برای فروش ضروری است. مهم است که به این فکر کنید که چگونه میتوانید یک نیاز برآورده نشده را برطرف کنید.
- شما میتوانید از چندین استراتژی بازاریابی دیجیتال، از بازاریابی محتوایی گرفته تا تبلیغات پولی، برای کمک به رشد کسبوکار خود استفاده کنید.
آیا راه اندازی کسب و کار اینترنتی ایده خوبی است؟
شما باید خودتان به این پرسش جواب بدهید. اما قبل از شروع یک کسب و کار آنلاین مهم است که زمان، سرمایهگذاری و منابعی را که برای راه اندازی آن نیاز دارید را بهدرستی ارزیابی کنید. در حالی که موانع ورود شما به بازار موردنظرتان میتوانند بسیار کم باشند، اما ارزش آن را دارند که اهداف و استراتژی های خود را برای غلبه بر آنها در نظر بگیرید. با این حال، در مقایسه با راهاندازی یک کسبوکار سنتی، خطرات راهاندازی کسب و کار اینترنتی ممکن است به دلیل هزینههای اولیه پایینتر مانند اجاره، کارکنان، لوازم و غیره کاهش یابد.
مزیت های راه اندازی کسب و کار اینترنتی
شاید از خود بپرسید که چرا باید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید؟ چرا به جای آن از یک مکان فیزیکی برای شروع کار خود استفاده نکنید؟
جواب این سوال این است که راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی دارای چندین مزیت است که در زیر میتوانید آنها را مشاهده کنید:
- شروع کسب و کار آنلاین نسبتا ارزان است: بسیاری از افراد میخواهند یک کسب و کار راه بیندازند اما به دلیل نداشتن سرمایه مورد نیاز برای شروع کسب و کار، منصرف میشوند. شما باید برای اجاره نامه، خرید مواد اولیه، وسایل و لوازم موردنیاز برای محیط کار و بودجه برای حقوق کارمندان سرمایه اولیهای داشته باشید. اگر کسب و کار فیزیکی شما با شکست روبرو شود، میتواند با ضرر مالی زیادی برای شما همراه باشد. درصورتیکه برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی تنها چیزهایی که نیاز دارید این موارد هستند:
- سیستم کامپیوتری
- نام دامنه
- سازنده وب سایت
به عبارت دیگر، راه اندازی یک کسب و کار آنلاین با حداقل هزینهها به عنوان سرمایه اولیه امکانپذیر است و برای تبدیل شدن به یک کارآفرین آنلاین موفق، نیازی به ریسک زیادی ندارید.
- بیزینس آنلاین پتانسیل رشد عمده را دارد: هنگامی که شما یک تجارت فیزیکی دارید، باید با محدودیتهای دنیای واقعی، از هزینه های املاک گرفته تا تقاضای محلی، مقابله کنید. وقتی یک کسب و کار آنلاین دارید، هیچ یک از این محدودیتها را ندارید. شما میتوانید محصولات و خدمات خود را فارغ از موقعیت جغرافیایی به هر کسی بفروشید (مهم نیست مشتریان شما در کجا زندگی میکنند) و به مرور تعداد مشتریان بالقوه شما افزایش مییابد زیرا روزبهروز افراد بیشتری از خرید آنلاین استفاده میکنند.
- فروشگاه شما همیشه باز است: یکی دیگر از مزیتهای کسبوکارهای آنلاین نسبت به کسبوکارهای فیزیکی این است که میتوانند ۲۴ ساعته (حتی در صورت تعطیلی و سایر اختلالات) باز بمانند. هنگامیکه کسب و کار شما آنلاین و از طریق سایت و درگاه پرداخت الکترونیکی باشد، همیشه برای فروش در دسترس هستید و خریداران مییتوانند در هر زمانی از شبانهروز محصولات شما را سفارش دهند.
راه اندازی کسب و کار اینترنتی؛ با هزینه کمتر وارد دنیای تجارت شوید
در نوشته بالا با راه اندازی کسب و کار اینترنتی و مراحل لازم برای شروع یک کسب و کار آنلاین آشنا شدید. همان طور که مشاهده کردید کسب و کار آنلاین با مزیتهایی مانند نیاز به سرمایه بسیار کمتر نسبت به کسب و کار فیزیکی و سنتی، امکان ضرر کمتر در صورت بروز موانع و مشکلات و همچنین باز بودن و در دسترس بودن ۲۴ ساعته همراه است. برای دریافت مشاوره جهت راه اندازی کسب و کار آنلاین خود میتوانید از خدمات مشاوره آژانس توسعه کسب و کار اکوبا استفاده کنید. کارشناسان و مشاوران مجرب ما آماده هستند تا از ابتدای مسیر راه اندازی بیزینس تا رسیدن به موفقیت در کنار شما و همگام با شما باشند. همین حالا برای دریافت مشاروه رایگان از اکوبا اقدام کنید. امیدواریم از این مطلب کاربردی بهره برده باشید. منتظر دریافت نظرات و سوالات شما از طریق بخش دیدگاههای این نوشته هستیم. ضمنا برای برخورداری از امکاناتی مانند مشاوره آنلاین و صحبت با کارشناسان اکوبا میتوانید از طریق بخش تماس با ما یا بخش خدمات سایت اقدام کنید.